2025-10-22


«Суусундуктар технологиясы» сабагында куурма чай жасоо боюнча мастер-класс


2025-жылдын 22-октябрьда «Ичимдиктер технологиясы» сабагынын алкагында салттуу кыргыз ичимдиги — куурма чайга арналган шыктандыруучу мастер-класс өттү. Студенттер куурма чайдын рецебин үйрөнүп, аны өз колдору менен бышырышты. Бул сыттуу жана денени жылытуучу чай кылымдар бою суук аба ырайында жылуулук жана күч булагы катары колдонулуп келген. Курамындагы заттардын аркасында куурма чай денени азыктандырып, ичинен жылытып, ден соолукту чыңдоого көмөк берет.
Мастер-класс салттарга болгон урмат жана практикалык кызыгуу атмосферасында өттү. Студенттер ичимдиктин тарыхын билип гана тим болбостон, анын заманбап гастрономиядагы ордун талкуулашты. Мындай сабактар маданият, тамактануу жана ден соолуктун байланышын тереңирээк түшүнүүгө жардам берет.